HTML

Ducati Streetfighter S (2009-) - motor teszt - MotorTeszt.com

2009.05.15. 23:12 darvat

Általános vélemény 

A Ducati Streetfighter szerintem első ránézésre úgy néz ki, mint Duc 1098 superbike, amit kissé összetört a gazdája, de annyira stílusos és átütő erejű a megjelenése, hogy kiemelkedik a tömegből. Azért az árért amit kérnek érte (6.2MFt az tesztalany "S" verzió) valóban nagyon jónak kell lennie, mert az egyik legdinamikusabban fejlődő piaci szegmens példánya és roppant kemény konkurenciával néz szembe.
A Ducati gyár szerint a Streetfighter a legkönnyebb bringa az osztályában (167kg - 17 kg-mal könnyebb mint az S4R, a modell amit levált és 2 kg-mal könnyebb az alapverziós Streetfighter-nél), és a legerősebb Ducati naked bike.

A vízhűtéses, 155 LE-s V-2-es bestia, amely az Duc 1098/1198 erőműveinek keresztezését kapta meg egy módosított vázzal (a stabilitás javítása végett), ezentúl még egy picivel rövidebb hátsó lengőkart is kapott.
Úgy képzeljük el a motort, mintegy átmenetet egy nagy supermoto és egy Monster között.
A lóerők kordában tartása és a biztonságos motorozás érdekében a "S" verzió az alapkivitelnél jobb első és hátsó felfüggesztést kapott (Showa vs. Öhlins), valamint kipörgésgátlót és okos elektronikát, ami folyamatosan figyeli és feldolgozza az üzem közbeni adatokat.

 

 

>> [ Motor tesztek - ami érdekes és érthető ] <<

Szólj hozzá!

Címkék: teszt motor s ducati streetfighter motorteszt.com motorteszt 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://motorteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr811124156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása