HTML

Honda CBR600RR (2009) - motor teszt - MotorTeszt.com

2009.05.17. 23:45 darvat

Általános vélemény 

A Honda a szupersport 600-asát - CBR600RR - okos kis újításokkal látta el a 2009-es szezonban, annak érdekében, hogy motor a közepes fordulatszámtartományban ütősebb legyen, illetve hogy a brutális erejének az aszfaltra való leképzesét finomabbá tegyék.
Az új dugattyúk, a hengerfej és a kipufogórendszer módosítása mind a 6000-10000 fordulatszám között rendelkezésre álló nyomatékot növelik, ami ugye azért jó mert a motor így rugalmasabb lesz (jobban gyorsul), a közúton (is) előnyös.
Szerencsére mindezt úgy érték el, hogy a csúcs fordulatszám közelében sem veszítünk a teljesítményből.

A nagy hír azonban, hogy a Honda először a világon egy szupersport gépre - opcióként rendelhetően - elektronikusan vezérelt kombinált ABS rendszert szerelt (electronically-controlled Combined ABS system, C-ABS).

Mi is ez? A CBS és az ABS rendszer kombinálása (nagyon egyszerűen: a CBS abban segit, hogy ha az első féket használjuk az automatikusan a hátsó kereket is fékezi illetve vica-verza. Az ABS-t meg gondolom nem kell bemutatni).

Nem kell parázni, az új stílusú C-ABS rendszer nem vesz el a CBR600RR motorzásának élvezetéből, még a pályán sem. A rendszer mindaddig a háttérben marad, amíg a delikvensünk nem kerül egy "nehéz" fékezési szituációba, ekkor az okos elektornika közbelép és megmenti a helyzetet, a motort, motorost és a gyanútlan gyalogosokat.

Tehát mégegyszer, nem töketlenség ilyen kütyüvel felszerelt motort venni, ez nem fog az őrült száguldozók és donorjelöltek útjába állni. 

 >> [ Motor tesztek - ami érdekes és érthető ] <<

Szólj hozzá!

Címkék: teszt motor honda 2009 motorteszt.com motorteszt cbr600rr

A bejegyzés trackback címe:

https://motorteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr531127767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása